Veterinair2018-12-10T17:25:54+01:00

Veterinair

Zou er zich op stal een spoed-situatie voordoen gedurende Theo’s aanwezigheid dan is EDVC volledig uitgerust om eerste hulp bij spoedgevallen uit te voeren en u van de beste behandeling/advies te voorzien. Tevens kan na initiële behandeling contact opgenomen worden met u huisdierenarts om de situatie te bespreken, de patiënt over te dragen of indien nodig geacht, door te verwijzen naar een kliniek.

Daar Theo iedere week een aantal dagen als ‘free-lance’ tandarts in Duitsland werk en als tandarts een groot praktijk gebied heeft, is het onmogelijk om continu acute zorg of spoed diensten aan te bieden. Bij spoedgevallen kunt u het beste contact opnemen met u huisdierenarts of een kliniek in de buurt.

Stetoscoop

De veterinaire tak binnen EDVC richt zich voornamelijk op de preventieve gezondheidszorg van het paard. Naast tandheelkundige zorg zijn vaccinaties, ontworming, voeding en huisvesting hier belangrijk. Ook een jaarlijkse klinische checkup, eventueel met mestonderzoek en/of bloedonderzoek worden door EDVC aangeboden. Meer informatie over checkup’s vind u onder gezondheidsprogramma’s.

Paarden worden op verschillende manieren gehouden en ieder paard is individueel anders. Daarom spreekt het voor zich dat bij ieder paard een individueel voedings -en verzorgings management hoort. Door 30 jaar ervaring in de paardenhouderij, opleidingen met betrekking tot paarden management en werkervaring op verschillende plekken in de wereld, heeft Theo een ruime kennis van zaken. Daarnaast volgt hij het in Nederland lopende traject tot ‘Voedingsconsulent Paard’ vanuit Sanéqui veterinair speciaalvoeder. Naast algemeen voedingsadvies wordt dan ook ook advies gegeven voor u paard met specifieke gezondheidsklachten.