Ga naar hoofdinhoud

Over EDVC

EDVC

Equine Dental & Veterinary Care (EDVC) werdt in 2010 opgericht vanuit Equine Dental Care (EDC). Gedurende de periode als student diergeneeskunde werd EDC gevormd en werkte Theo al als gebitsverzorger en behandelde wekelijks paarden. Na uiteindelijk het dierenartsen diploma behaald te hebben was het dan ook niet meer dan logisch het bedrijf verder te laten groeien en de tandheelkunde op veterinair niveau verder uit te breiden.

Met meer dan 20 jaar ervaring als gebitsverzorger/paardentandarts en 12,5 jaar als tandheelkundig paardenarts, staat EDVC inmiddels voor moderne kwalitatieve tandheelkunde voor paarden.

Contact opnemen

Medewerkers EDVC

Kwaliteitswaarborging en nascholing

Kennis en kunde worden continu verbeterd en gewaarborgd door het frequent volgen van nascholingen in binnen en buitenland en regelmatig overleg met collega paardentandartsen. Met betrekking tot het routine uitbalanceren van het gebit is het ideaal om regelmatig samen te werken en gebitten na behandeling door elkaar te laten controleren. Op deze manier worden de ogen scherp gehouden om steeds weer het beste werk te leveren.

Het team van EDVC vliegt bijna jaarlijks naar de Academy of Equine Dentistry in Idaho, USA om hier naast het geven van onderwijs ook hun eigen routine tandheelkundige behandelingen te verbeteren door gebitten voor en na behandeling te laten controleren door collega paardentandartsen.

Met betrekking tot de geavanceerde onderzoeken, tandheelkundige ingrepen en orale operaties volgt Theo jaarlijks congressen en workshops die vanuit verschillende organisaties (EVDF, NCED, IGFP, AAEP) worden georganiseerd. Daarnaast bezoekt hij ook regelmatig collega tandheelkunde specialisten om samen aan gecompliceerde gebitten te werken en zo kennis en kunde te verbeteren.

logo-aed
Logo-NVVGP
logo-iaed
Logo-IGFP

Klinieken waar EDVC mee samenwerkt

Met onderstaande praktijken, klinieken en collega’s werkt EDVC regelmatig samen. Patiënten kunnen op deze locaties onderzocht en/of behandeld worden en de nazorg na uitgebreidere behandeling kan door deze klinieken uitgevoerd worden.

Mocht u liever hebben dat u eigen dierenarts betrokken wordt in het verhaal dan is dit uiteraard altijd mogelijk. EDVC communiceert bevindingen en behandelingen graag door bij vragen en onduidelijkheden of wanneer intensievere nazorg nodig is.

Pferdeklinik Burg Müggenhausen (regio Keulen-Bonn)

EDVC is bijna wekelijks op deze kliniek in Duitsland aanwezig en voert hier zowel routine gebitsinspecties als behandelingen uit. De tandheelkunde faciliteiten zijn hier ideaal zoals op de EDVC kliniek zodat ook alle specialistische operaties in deze kliniek uitgevoerd kunnen worden. Theo werkte zelf bijna 2 jaar full time in Müggenhausen waardoor de communicatie en nazorg ook altijd vlekkeloos verlopen.

Paardenkliniek Hollands Kroon (regio Noord-Holland)

Op deze kliniek is EDVC iedere 2 weken een dag aanwezig. Routine onderzoeken en behandelingen worden door de collega’s van de kliniek uitgevoerd. Wanneer er ernstigere gebitsproblemen gediagnostiseerd worden kunnen deze verder door Theo onderzocht en behandeld worden.

Dierenkliniek de Delta (regio Zuid-Holland)

EDVC werkt hier ongeveer 1 keer per 2 maanden om alle gecompliceerdere tandheelkundige ingrepen uit te voeren in samenwerking met de collega’s van de kliniek. Nazorg wordt vervolgens door de kliniek zelf geregeld en wanneer nodig via communicatie met EDVC.