Ga naar hoofdinhoud

Second opinion paardentandarts en doorverwijzingen

Bent u op zoek naar een second opinion of meer informatie met betrekking tot een tandheelkundig probleem bij uw paard dan kan u bij EDVC terecht. Ook indien uw paard moet worden doorverwezen voor een uitgebreidere of specialistische behandeling kan EDVC helpen.

Second opinion paardentandarts voor diagnostiek

Mocht er na het onderzoek van de mondholte van u paard blijken dat er grote afwijkingen in de natuurlijke slijtage van het gebit aanwezig zijn of wanneer er wordt getwijfeld over de gezondheidsstatus van tandvlees of van een tand of kies, dan is het wellicht verstandig het gebit uitgebreider en gedetailleerder te laten onderzoeken middels diagnostische beeldvorming. De mondholte en de klinische kronen kunnen met een orale/dentale endoscope (tandcamera) bekeken worden en soms is het erg nuttig om diagnostische röntgenfoto’s te maken om niet alleen de kronen van tanden en kiezen te beoordelen maar ook de wortels en omliggende benige structuren.
EDVC werkt met de 1 van de beste endoscopie systemen waarmee de mondholte haarscherp in beeld gebracht kan worden. Gedurende dit onderzoek met de tandcamera kan u op een groot beeldscherm mee kijken in de mond.

Tevens kunnen de voorste luchtwegen (neusholte en voorhoofdsholten) met een flexibele 4 mm video endoscope uitgebreid onderzocht worden in geval het vermoeden er is dat hier een ontstekingsproces aanwezig is.

EDVC werkt met een modern digitaal röntgensysteem van hoge kwaliteit. Het maken van correcte röntgenfoto’s van het paardenhoofd en het gebit is niet simpel. Vaak worden foto’s geschoten die achteraf niet goed genoeg zijn om tot een correcte diagnose te komen. Door jarenlange ervaring in het nemen van en het beoordelen van röntgenfoto’s van het hoofd bent u hiervoor bij EDVC bij het juiste adres.

Second opinion paardentandarts voor behandeling

Indien u paard problemen heeft met de opname van voedsel of wanneer er tijdens het rijden aanleuningsproblemen zijn die na een bezoek van de paardentandarts niet voldoende verbeteren is het mogelijk dat aanwezige gebitsproblemen onvoldoende gecorrigeerd zijn waardoor het gebit nog niet correct in balans. Mocht u twijfels hebben over de gezondheid van het gebit van u paard dan mag u altijd contact opnemen met EDVC. Na een uitgebreid onderzoek van de mondholte kunnen tanden en kiezen waar nodig nog verder gecorrigeerd worden zodat het gebit perfect passend functioneert.

Ook wanneer er een diagnose met betrekking tot een aandoening in de mondholte gesteld is maar u graag de mening van een ander hoort voordat er uitgebreide prijzige ingrepen uitgevoerd gaan worden dan kan u bij EDVC terecht voor een second opinion en advies.

Doorverwijzingen voor tandheelkundige zorg bij u paard

Wanneer blijkt dat een tandheelkundig probleem te uitgebreid is om door uw paardentandarts of dierenarts opgelost te worden (denk hierbij aan het trekken van een kies, het plaatsen van vullingen of het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling) dan mag er ook altijd contact met EDVC opgenomen worden. Het beste laat u dan uw paardentandarts of dierenarts ook zelf even contact met ons opnemen om meer duidelijkheid te krijgen met betrekking tot het probleem.

Afspraken en/of meer informatie?

EDVC is het makkelijkst telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:

Maandag t/m vrijdag 8:00 tot 10:00
Maandag t/m vrijdag 18:00 tot 20:00

+31 (0)6 474 662 91

U kunt ons natuurlijk ook een email sturen met uw vraag en contact informatie: info@edvc.nl

​Gerelateerde interessante artikelen

Paardentand of kies trekken

Het extraheren van tanden en kiezen via de mondholte gebeurd eigenlijk standaard bij het staande gesedeerde paard met behulp van lokale anesthesie. De desbetreffende tand of kies wordt voorzichtig los gewerkt en vervolgens met een extractietang getrokken.

Vullen van tanden en kiezen

Het uitboren, reinigen en vullen van tanden en kiezen met cariës (gaatjes) heeft als doel verdere ontwikkeling van de cariës te stoppen om het verlies van een tand of kies door ontsteking van de wortel of door het breken van de kroon te voorkomen.

Wortelkanaalbehandelingen

Wanneer het wortelkanaal aan het oppervlak van een tand wordt geopend (bijvoorbeeld door het breken van de tandkroon) kan deze endodontisch verzorgd worden om verdere wortelkanaalontsteking en mogelijk het verlies van de tand te voorkomen.